Ne-Ka suojaimen toiminta

Ne-Ka hengityssuojaimen toiminta perustuu teräksisiin jousiin, jotka varastoivat uloshengitysilman lämpöä ja luovuttavat sen takaisin sisäänhengitykseen. Suojain myös kostuttaa sisäänhengitykselle muutoin niin kuivaa ulkoilmaa uloshengityksen kosteudella.

Jousien ympärillä oleva suojamaski ohjaa ilmavirran kulkemaan jousikennon läpi. Maskin yläosa ulottuu nenän päälle ja alaosa koskettaa leukaa, eli näiltä osin maski on tiivis ja kasvoissa kiinni. Sen sijaan maskin sivut eivät kosketa poskia, vaan osa hengitettävästä ilmasta kulkeutuu sivulta maskin ohitse. Tämän ilmavirran lämmittäminen tapahtuukin käyttäjän omien poskien toimesta. Vähäisyytensä vuoksi virtaus ei vaikuta poskien lämpötilaan.

Suojaimen materiaalit on valittu tarkoin laitteen kaikkiin käyttötarkoituksiin soveltuviksi. Lämmön varaaja on koottu ruostumattomasta teräksestä valmistetuista jousista, jotka on liimattu muoviosiin erikoisliimalla. Maskin materiaalina on elintarvikemuovi. Laite ei aiheuta allergisia oireita, joten se soveltuu täydellisesti myös astmaatikoille ja allergikoille. Ne-Ka suojain ei myöskään haise! Muovi- ja liimaosat kestävät kuumuutta, joten laitteen kanssa voi huoletta mennä saunaan ja nauttia löylyhöyryistä.

Laite on tutkittu Valtion teknillisen tutkimuskeskuksen (VTT) LVI tekniikan laboratoriossa (tutkimusselostus LVI9682/25,8-1989). Tutkimusselostus on kokonaisuudessaan saatavissa Finnsuojaimen toimistosta (03 - 7122 000).

Tuotteesta on voimassa oleva patenttihakemus. Maskiosa joustinkennoineen on mallisuojattu. Pat. pend. 934365.


Takaisin esittelysivulle