Hengitys ja talvi

Laitteen toiminta

Asiantuntija-
kommentit


Tuotekuvasto

Mistä niitä saa?


Takaisin etusivulle
    

Ne-Ka suojaimesta..

Ne-Ka suojain on VTT:n tutkima hengityssuojain kylmän ja kuuman ilman ärsytyksestä kärsiville. Sen voi piilottaa huomaamatta esimerkiksi kaulaliinan, kaulurin tai kommandopipon sisään.

Laitteen suurin käyttäjäryhmä on astmaatikot, mutta se soveltuu loistavasti kaikille muillekin ulkona liikkuville. Jos kylmä ilma ärsyttää hengitysteitäsi esimerkiksi hiihtäessäsi, pilkkiessäsi tai ulkotyötä tehdessäsi, kannattaa sinun tutustua Ne-Ka suojaimiin. Ja vaikkei ärsytys aivan sietämättömyyteen asti kasvaisikaan, on sinun hyvä lukea tämän sivun linkeistä kohta Hengitys ja talvi.

Suojaimen toimintaperiaate on yksinkertainen. Teräksinen joustinkenno varaa itseensä uloshengitetyn ilman lämpöä ja lämmittää sisäänhengitysilman sisäilman tasolle. Myös kauluri ja tarkoin muotoiltu muovimaski vaikuttavat tulokseen. Esimerkiksi -20 asteen lämpötilassa normaali nenähengitys riittää lämmittämään sisäänhengitysilman +24 asteiseksi (aritmeettinen keskiarvo). Metallikennosto tasaa myös ulos- ja sisäänhengityksen kosteuseroa. Suojain ei tuo juuri lainkaan lisävastusta hengitykseesi. Tarkempaa tietoa laitteen toiminnasta saat kohdasta Laitteen toiminta.

Otteita keuhkosairauksien parissa toimivien ammattilaisten kannanotoista on luettavissa kohdassa Asiantuntijakommentit.